Tot 20 februari reageren op PAS

Het Programma Aanpak Stikstof (PAS) 2015-2021 is voor inspraak vrijgegeven. Vanaf zaterdag kan iedereen die dat wil een zienswijze indienen.

Tot+20+februari+reageren+op+PAS
© Inzicht in natuur

Staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ) heeft alle documenten die de aanpak in de komende jaren beschrijven, gepubliceerd. Ook de Tweede Kamer kreeg ze toegestuuurd.

De zogenoemde terinzagelegging duurt van 10 januari tot 20 februari. Daarna kunnen geen zienswijzen meer worden ingediend.

Belangrijke stap

LTO Nederland spreekt van ‘een belangrijke nieuwe stap’. Volgens beleidsspecialist Gerbrand van ‘t Klooster geeft dit zicht op een werkende PAS medio dit jaar.

LTO zal een zienswijze indienen, verzekert Van ‘t Klooster. Hij roept ook de leden op om zich te buigen over de gepubliceerde stukken.

Gebiedsanalyses

Met name de gebiedsanalyses die aangeven welke natuurmaatregelen genomen moeten worden en welke ontwikkelingsruimte er komt voor bedrijven, zijn voor boeren van groot belang.

LTO organiseert de komende tijd bijeenkomsten waar de PAS uitvoerig aan bod komt. Bestuurders willen daar de mening van de leden horen, en de leden krijgen er de nodige informatie.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer