%27Sneller+op+A12+niet+ten+koste+van+boeren%27
Nieuws
©

'Sneller op A12 niet ten koste van boeren'

Als automobilisten op de A12 ter hoogte van Maarn en Maarsbergen 130 kilometer per uur mogen rijden, mag de extra stikstofdepositie die dat oplervert niet ten koste gaan van de ontwikkelruimte van boeren in Utrecht.

Dat zegt gemeente Utrechtse Heuvelrug in een reactie op de plannen voor snelheidsverhoging op dat traject. Utrechtse Heuvelrug wijst er op dat in het verkeersbesluit niet duidelijk wordt wat de gevolgen zijn voor de Programmatische Aanpak Stikstof.

Verontreinigende stoffen

De snelheidsverhoging heeft tot gevolg dat het verkeer meer luchtverontreinigende stoffen zoals stikstofdioxide uitstoot. 'Niet alleen de leefomgevingskwaliteit van de inwoners van Maarn en Maarsbergen verslechtert, het kan ook ten koste gaan van de ontwikkelruimte van agrariërs in onze gemeente.'

Utrechtse Heuvelrug wil daarom dat rijkswaterstaat eerst de samenhang tussen de snelheidsverhoging en de PAS in beeld wordt gebracht voordat de snelheidslimiet op de autosnelweg wordt aangepast.

Weer

 • Zaterdag
  7° / -3°
  10 %
 • Zondag
  6° / -2°
  10 %
 • Maandag
  5° / 0°
  10 %
Meer weer