Schapensector wil inzicht medicijngebruik

De schapenhouderij wil graag het medicijngebruik in beeld hebben. Concrete cijfers zijn er nu nog niet. Wie geen enquêteformulier heeft gehad, kan deze alsnog downloaden.

Schapensector+wil+inzicht+medicijngebruik
© 123RF/Arina Habich

In opdracht van de sector verzamelt ‘PPS Kleine Herkauwers’, voorheen productschap PVE, data om beter inzicht te krijgen in het diergeneesmiddelengebruik.

Met dit onderzoek wil de sector ook eventuele verbeterpunten in beeld brengen, staat in een nieuwsbrief van vakgroep LTO Noord Schapenhouderij.

Imago

De Nederlandse schapensector staat er bij de gemiddelde burger goed op. De bedrijfstak moet er aan blijven werken om dat (groene) imago waar te maken.

Transparantie van het gebruik van diergeneesmiddelen is daar een onderdeel van.

Medewerking gevraagd

Schapenhouders wordt medewerking gevraagd aan een uitgebreid onderzoek (enquête) naar het gebruik van antibiotica en antiparasitaire middelen.

Inmiddels hebben alle schapenhouders een mail met een link naar de enquête ontvangen. Voor wie deze niet heeft ontvangen en alsnog wil meedoen, is de enquête via deze link te downloaden.

Anoniem verwerkt

Om een gemiddelde dierdagdosering te kunnen berekenen, zijn aankoopgegevens in 2013 nodig en het aantal gehouden schapen in dat jaar. De verstrekte gegevens worden anoniem verwerkt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    10° / 3°
    50 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    20 %
  • Vrijdag
    11° / 4°
    70 %
Meer weer