Het boerenleven bij Omroep Brabant

Omroep Brabant gaat een televisieserie produceren over het leven en werken van boeren en tuinders in Noord-Brabant. Geen romantisch beeld, geen platte pr, maar een realistische documentaire in twaalf delen. ZLTO en Omroep Brabant werken samen de formule verder uit.

‘Ook de tegenslagen, het verdriet in de familie, opa die ziek is, kinderen die het huis uitgaan, de bank die ‘nee’ zegt, maar ook de lol van het bouwen aan de corso- of carnavalswagen, de zeskamp van de KPJ en de barbecue met de buurt’, licht Leseman toe. ‘We zoeken in eerste instantie 25 tot 30 gezinnen. Dan kan de regisseur een goede keuze maken.’

Meld u aan

De Kunst van het Boeren is de werktitel van de serie. Gezinnen die meer informatie willen of zich willen aanmelden, kunnen dat doen per e-mail (kunstvanhetboeren@zlto.nl) of telefonisch (06-55366856).
De tv-serie gaat begin 2016 op zender. Naast de tv-serie overweegt Omroep Brabant een documentaire te maken van 50 minuten. ‘Het zou prachtig zijn als tijdens het ZLTO-congres van december 2015 de eerste aflevering getoond kan worden en als we met de documentaire mee kunnen doen aan het IDFA in Amsterdam. We moeten niet voor minder gaan’, aldus Leseman.
Boeren en Noord-Brabant horen bij elkaar. Zij zijn van oudsher onlosmakelijk met elkaar verbonden. Brabantse boeren hebben met hun arbeid en met hun samenwerkingsverbanden een grote rol gespeeld in de ontwikkeling van de provincie.
Het is tijd om een gedegen balans op te maken: waar komen we vandaan, waar gaan we heen? Zijn er over vijftig jaar nog boeren in Noord-Brabant? Hoe houden ze het hoofd boven water in een tijd met toenemende druk vanuit milieuoogpunt. Hoe innoveren ze verder? Heeft de moderne boer nog oog voor dieren en gewas of wordt hij geregeerd door computer en spreadsheets? Wordt het tijd om de oude kunst van het boeren weer van stal te halen of is dit de toekomst van het boerenbedrijf?

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer