Actie+Buijtenland+met+zure+nasmaak+in+Kamer
Nieuws
© Jos van Leeuwen

Actie Buijtenland met zure nasmaak in Kamer

Boeren, buitenlui en de Polderkinderen hebben de indruk dat Den Haag er alles aan doet om het burgerinitiatief tegen het natuurproject Buijtenland van Rhoon ‘niet ontvankelijk’ te verklaren.

Direct na de overhandiging van 41.000 handtekeningen aan Helma Neppérus (VVD), voorzitter van de Commissie voor Verzoekschriften en Burgerinitiatieven en nadat de media en politici de Statenhal hadden verlaten, meldde een medewerker van de commissie dat het burgerinitiatief ‘niet ontvankelijk’ wordt verklaard.

Als reden werd aangedragen dat de handtekeningen schriftelijk moeten zijn overhandigd.

Commotie

Daarop ontstond de nodige commotie. De Polderkinderen konden echter aantonen dat digitale handtekeningen rechtsgeldig zijn, zoals ook zelfs op de website van de commissie staat vermeld, waarmee de zaak is afgedaan.

Toch blijft een zure nasmaak hangen. ‘Het is onverstelbaar hoe goed ze hun best doen om er onderuit te komen’, concludeert akkerbouwer Adjan Vos, ook voorzitter van de Vereniging Agrarische Belangen.

Burger en actieleider Wim Gé Warnaar stelt in zijn digiitale nieuwsbrief PolderKolder dat Den Haag ‘de zaak wil traineren en tegenwerken’.

Hoopvol

‘Toch waren de reacties op onze actie positief’, blikt initiatiefneemster Sharona de Klerk terug.

Ze is hoopvol gestemd dat het project op de agenda van de Tweede Kamer komt. ‘Zo niet, dan ben ik benieuwd met voor argument ze komen. We voldoen aan alle voorwaarden.’

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  10° / 6°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer