'Staatsbosbeheer kan wel wat minder'

In de Tweede Kamer gaan stemmen op om het grondbezit van Staatsbosbeheer te verminderen. Zowel VVD als CDA hebben een motie ingediend die daar om vraagt.

%27Staatsbosbeheer+kan+wel+wat+minder%27
© Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer is met ruim 260.000 hectare natuurgebied veruit de grootste bos- en natuurbeheerder van Nederland. Een deel daarvan moet naar terreinbeherende organisaties of naar particuliere initiatieven, vindt de VDD.

Alleen de parels

Kamerlid Rudmer Heerema diende een motie in die vraagt om alleen nog de werkelijke ‘parels’ van de Nederlandse flora en fauna in beheer van Staatsbosbeheer te houden. De rest kan worden afgestoten.

Staatsbosbeheer kan zich dan helemaal concentreren op de hoogwaardige natuur. ‘Uiteindelijk is iedereen gebaat bij een netwerk van kwalitatief hoogwaardige natuur en niet bij veel groen gerommel’, aldus Heerema.

Afbouwen

Jaco Geurts (CDA) diende een motie in die vraagt om Staatsbosbeheer zijn percelen buiten robuuste natuurgebieden stapsgewijs af te bouwen om zo beter te kunnen focussen op de kerntaken.

Staatssecretaris Sharon Dijksma steunt het idee om kritisch naar het grondbezit van Staatsbosbeheer te kijken. Volgens haar mag het echter niet alleen gaan om afstoten, maar moet er ook de mogelijkheid zijn dat Staatsbosbeheer extra terreinen verwerft.

Dinsdag stemming

De stemming over beide moties is komende dinsdag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer