Staatsbosbeheer+wil+betalende+leden
© VidiPhoto

Staatsbosbeheer wil betalende leden

Staatsbosbeheer wil een organisatie worden met betalende leden waarbij ook sponsoring en commerciële samenwerking mogelijk is.

Staatsbosbeheer heeft vergaande plannen om nieuwe soort organisatie te worden. Directeur Chris Kalden wil Staatsbosbeheer omvormen naar een National Trust, naar Engels voorbeeld. Daardoor kunnen Nederlanders straks betalend lid worden van de nieuwe organisatie, en worden sponsoring en commerciële samenwerking mogelijk.

Staatsbosbeheer zou dan een naamloze vennootschap zijn met de overheid als aandeelhouder. De organisatie wordt nu nog maar voor eenzesde door de overheid gefinancierd.

Eigen geld verdienen

De natuurorganisaties in Nederland gaan een radicaal andere koers varen. Ze worden minder afhankelijk van subsidies, en willen met natuur hun eigen geld verdienen. Dat schrijft dagblad Trouw vandaag. Volgens hen is er na jaren van politieke tegenwind en teruglopende ledenaantallen, sprake van 'nieuw elan'.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  6° / 2°
  20 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  50 %
Meer weer