Grondverkoop Staatsbosbeheer: 10 miljoen

Staatsbosbeheer moet dit jaar voor 10 miljoen euro aan grond verkopen. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

Grondverkoop+Staatsbosbeheer%3A+10+miljoen
© Janet Beekman

In het vorige regeerakkoord was besloten dat Staatsbosbeheer voor 100 miljoen aan grond moest verkopen. Het huidige kabinet heeft die verkoopdoelstelling omgezet naar een 'financiële taakstelling'

Nu wordt bekeken hoe Staatsbosbeheer aan deze taakstelling kan voldoen. Het verkopen van grond blijft de belangrijkste mogelijkheid, zegt Dijksma.

Selectie

Staatsbosbeheer maakt een selectie van de objecten die voor verkoop in aanmerking kunnen komen. De te verkopen gronden moeten buiten de Ecologische Hoofdstructuur liggen.

Dijksma moet ook met de verkoop instemmen.

Pilot

Staatsbosbeheer is afgelopen week begonnen met een pilot voor de verkoop van een eerste tranche objecten in het gebied ‘Daarle’ in Overijssel. De feitelijke verkoop hiervan staat gepland voor medio mei 2013.

Opbrengst

Dijksma bekijkt dan samen met Staatsbosbeheer of de verkoop voldoende oplevert en of er perspectief is om met de verkoop van grond aan de financiële taakstelling te voldoen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer