Vragen+over+bouw+geitenstal+Groot%2DAmmers
Nieuws
©

Vragen over bouw geitenstal Groot-Ammers

De Zuid-Hollandse fractie van GroenLinks heeft de bouw van een nieuwe melkgeitenstal in Groot-Ammers aan de kaak gesteld bij Gedeputeerde Staten. De partij vraagt zich af of de bouw onder nieuwvestiging van intensieve veehouderij valt.

Provincie Zuid-Holland heeft het beleid dat nieuwe intensieve veehouders zich niet meer in de provincie mogen vestigen. Wel kunnen bestaande boeren hun bedrijf ontwikkelen, nieuw bouwen of hun bedrijf verplaatsen, mits de bedrijfsvoering duurzamer wordt.

In het geval van Groot-Ammers gaat het om een veehouder die melkvee houdt en zijn vleeskuikentak afstoot. Hiervoor heeft hij een vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet.

Intensief of niet

In de nieuw te bouwen stal wil de veehouder duizend volwassen en zeshonderd jonge melkgeiten houden. GroenLinks vraagt Gedeputeerde Staten of een dergelijk bedrijf valt onder de noemer 'intensieve veehouderij'.

Daarnaast wil de partij weten of de nieuwbouw van de melkgeitenhouderij kan worden geïnterpreteerd als een uitbreiding van een bestaande intensieve veehouderij of dat het hier gaat om nieuwvestiging.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  23° / 13°
  50 %
 • Zondag
  27° / 15°
  30 %
 • Maandag
  28° / 15°
  50 %
Meer weer