GroenLinks: eigen jeugd in tuinbouw inzetten

De gemeenteraad van Houten bespreekt in november een voorstel van GroenLinks om meer jongeren in de lokale land- en tuinbouwsector in te zetten. De partij diende onlangs een initiatiefvoorstel in dat kansarme jongeren moet veranderen in 'kansrijke praktijkwerkers.'

GroenLinks%3A+eigen+jeugd+in+tuinbouw+inzetten
© Nieuwe Oogst

GroenLinks Houten betreurt het dat de land- en tuinbouwsector afgesloten is voor laaggeschoolde lokale jongeren, doordat boeren en tuinders vooral met Oost-Europese arbeidsmigranten werken. Daarom komt de partij met een banenplan.

'We willen binnen enkele jaren meer dan honderdduizend vernieuwende jongerenbanen scheppen in de land- en tuinbouw. Jongeren komen eerst met een jaarcontract in dienst bij een Land- en Tuinbouw Werkschool', stelt fractievoorzitter Tijm Corporaal van GroenLinks Houten.

Breder

LTO Noord Utrecht begrijpt de reactie van GroenLinks op de huidige arbeidsmarkt in de tuinbouw. 'We willen hier graag over praten, maar dan moeten we het wel breder trekken, ook naar andere sectoren', zegt Anton van Garderen, bestuurslid van LTO Noord Utrecht en zachtfruitteler in Houten.

'De fruitteelt steekt overigens al haar nek uit in deze richting. Maar het lukt niet altijd beschikbare en gemotiveerde jongeren te vinden voor een langere periode', benadrukt Van Garderen.

De Houtense gemeenteraad debatteert op 12 november over het banenplan.

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost/West

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  25° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  27° / 16°
  60 %
 • Vrijdag
  23° / 14°
  50 %
Meer weer