Onjuiste+asbestaanpak+Brabantse+gemeenten
Nieuws
© zlto ton van korven

Onjuiste asbestaanpak Brabantse gemeenten

Achttien Brabantse gemeenten voeren hun asbesttaken niet goed uit, laten Gedeputeerde Staten van provincie Noord-Brabant in een recent onderzoeksrapport weten.

In reactie hierop roept Ruud Hoosemans, die namens LTO de kar trekt voor een asbestvrije agrosector, op tot meer samenwerking. De gemeenten zouden volgens Gedeputeerde Staten (GS) te weinig aandacht hebben voor het tegengaan en bestrijden van asbest.

Het rapport is niet openbaar, maar het zou onder meer gaan over gemeente Den Bosch, Woudrichem, Helmond, Tilburg en Geldrop.

Signaleren en verwijderen

Volgens GS gaat er bij de onderzochte gemeenten veel mis bij het correct signaleren en verwijderen van asbest. Ook schieten ze tekort bij het documenteren van uitgevoerde asbestcontroles. Hoosemans reageert positief op de conclusies van GS.

'Het benadrukt des te meer het belang van een goede asbestsanering, iets wat we vanuit LTO al enkele jaren stimuleren. Zo hebben we samen met onder andere Achmea en het ministerie van Infrastructuur en Milieu een programma opgezet voor de agrarische sector.'

Gezamenlijke aanpak

Hij roept gemeenten en provincie op om de asbesttaken gezamenlijk op te pakken.

· Lees mee hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Zuid

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  20 %
 • Maandag
  4° / -2°
  20 %
 • Dinsdag
  5° / -1°
  40 %
Meer weer