Handhaving laag niveau suikerprijzen

Vanwege hoge wereldvoorraden en redelijke oogstverwachtingen blijven de suikernoteringen vooralsnog op een relatief laag niveau.

Handhaving+laag+niveau+suikerprijzen
© Internet

Wel was afgelopen maand sprake van een geringe stijging van de internationale suikernotering.

In Londen steeg de notering voor witte suiker op levering in augustus van 35,47 tot 36,03 euro per 100 kilo. De handelsbeurs in New York verhoogde de notering voor ruwe suiker van 28,64 tot 28,83 euro per 100 kilo.

Tegenvallende oogstcijfers

De iets hogere noteringen zijn vooral gebaseerd op tegenvallende oogstcijfers in Brazilië als gevolg van droogte aan het begin van dit jaar. Daarentegen zijn de oogsten in Thailand en Mexico wel goed te noemen en zijn ook de oogstverwachtingen in de EU optimistisch.

Internationale analistenbureaus verwachten voor het seizoen 2013-2014 een wereldsuikeroogst die hoger is dan het verbruik. Dat zorgt komend seizoen voor een aanhoudende druk op de suikerprijzen.

Hoge wereldvoorraden

Voor het seizoen 2014-2015 voorspellen de bureaus nu al een suikeroogst die lager zal zijn dan het verbruik. Gelet op de hoge wereldvoorraden aan suiker zal dit voorlopig nog geen grote prijsstijging veroorzaken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer