Laagste suikerprijs sinds drie jaar

Op de internationale markten zijn de suikernoteringen fors gedaald vanwege de goede oogstvooruitzichten en de hoge suikervoorraden.

Laagste+suikerprijs+sinds+drie+jaar
© Nieuwe Oogst

De prijs voor witte suiker is de laagste sinds drie jaar, blijkt uit een verslag van de Suikerbegeleidingscommissie van Productschap Akkerbouw.

In Londen daalde de notering voor witte suiker op levering in maart 2014 van 37,60 euro naar 35,36 euro per 100 kilo. Ruwe suiker op levering in maart 2014 daalde ten opzichte van eind oktober van 31,36 euro naar 29,33 euro per 100 kilo.

Minder animo

Gerenommeerde analysebureaus verwachten allemaal een oogst dit jaar die hoger is dan de wereldconsumptie van suiker. De analisten voorspellen dat als gevolg van de lage suikerprijzen er in 2014-2015 minder animo zal zijn om suiker te produceren.

Vanwege de hoge suikervoorraden verwerkt Brazilië inmiddels 55 procent van de geoogste suiker tot ethanol, dat was eerder 50 procent.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten gaat de overheid mogelijk suiker opkopen om te laten verwerken tot ethanol. Daar is de suikervoorraad momenteel ongeveer 20 procent van het jaarlijkse verbruik.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 5°
  75 %
 • Donderdag
  8° / 4°
  40 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  45 %
Meer weer