Rabobank: Suikerprijzen blijven onder druk

In een rapport over de suikermarkt meldt Rabobank dat stijgende wereldvoorraden de komende periode zorgen voor een blijvende druk op de suikerprijzen.

Rabobank%3A+Suikerprijzen+blijven+onder+druk
© Marcel Bekken

In het derde kwartaal van 2013 becijfert Rabobank het suikeroverschot op 5,4 miljoen ton ruwe suiker. Volgens de bank is dit het vierde kwartaal op rij dat er meer aanbod is dan vraag op de suikermarkt.

Suikeranalist Andy Duff van de Rabobank gaat uit van blijvende prijsdruk op de suikermarkt. Alleen in uitzonderlijke gevallen, als verwachte opbrengsten uiteindelijk toch substantieel tegenvallen, dan kan daar verandering in komen.

Hogere productie EU

In de Europese Unie (EU) voorspelt Duff dat de suikerprijs in vergelijking met de wereldmarktprijs relatief hoog blijft. Wel houdt hij rekening met een hogere suikerproductie en meer concurrentie in de EU na verandering van het suikerbeleid in 2017.

Vooral in de Verenigde Staten blijven de suikerprijzen laag volgens Duff. Dat heeft met name te maken met een suikerproductie die sterker groeit dan het verbruik. Voor dit seizoen gaan Amerikanen uit van een suikeroverschot op de interne markt van 2 miljoen ton.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer