Opnieuw lichte stijging suikerprijs

Vooral als gevolg van tegenvallende oogstberichten vanuit Brazilië zijn de internationale suikernoteringen iets gestegen ten opzichte van maart.

Opnieuw+lichte+stijging+suikerprijs
© Joost Hazelhoff

Afgelopen maand steeg de notering voor witte suiker in Londen van 33,77 euro tot 34,23 euro per 100 kilo. De beurs New York noteerde voor bruine suiker op levering in juli 28,11 euro per 100 kilo, dit is een stijging van 0,35 euro.

In Brazilië zorgt met name de droogte in januari en februari voor een kleinere oogst. Ook wordt op dit moment meer suikerriet verwerkt tot ethanol. Daardoor is waarschijnlijk minder suiker beschikbaar voor export, meldt de Suikerbegeleidingscommissie.

Matige prijsvorming

Ondanks de tegenvallende berichten uit Brazilië verwachten de analysebureaus nog steeds dat dit seizoen de wereldsuikeroogst 2 tot ruim 4 miljoen ton hoger zal zijn dan de consumptie. Dit is een verklaring voor de nog steeds matige prijsvorming.

Vanwege de lage suikerprijzen daalt de animo om nieuwe suikerplantages aan te planten in Brazilië van normaal 18 procent naar nu 14 procent nieuwe aanplant.

Oogst Thailand

In Thailand verwachten analisten nu al dat de oogst in 2015 1 miljoen ton lager zal zijn dan dit jaar ook vanwege de droogte. De oogst zal dan uitkomen op ruim 10 miljoen ton. Dit jaar wordt een recordoogst van 11,4 miljoen ton suiker verwacht in het land dat na Brazilië de grootste suikerexporteur is.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  14° / 7°
  70 %
 • Donderdag
  14° / 6°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 7°
  20 %
Meer weer