Suiker duurder door droogte Brazilië

De suikernoteringen op de internationale markten stijgen fors. Belangrijkste reden is de droogte in het grootste productieland Brazilië.

Suiker+duurder+door+droogte+Brazili%C3%AB
©

Analisten houden volgens de Suikerbegeleidingscommissie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) rekening met een behoorlijk lagere oogst in Brazilië. Vooral de maanden januari en februari waren extreem droog in gebieden met veel suikerriet.

Verder lijkt de exportsteun van 40 euro per ton suiker die de overheid van India toekent nog geen invloed te hebben op de prijsstijging op de wereldmark. Hetzelfde geldt voor de recordoogst aan suiker in Thailand.

Stijging 2,90 euro per ton

In Londen steeg de notering voor witte suiker met ruim 2,50 euro per ton tot 34,68 euro. De notering voor ruwe suiker in New York kwam uit op 27,79 euro per ton. Dat is 2,90 euro meer dan twee weken geleden.

De International Sugar Organization (ISO) in Londen heeft de prognose voor de suikeroogst wereldwijd voor het seizoen 2013-2014 naar beneden bijgesteld met 1,7 miljoen ton. ISO verwacht nu een oogst van 181,3 miljoen ton bij een consumptie van 176,8 miljoen ton.

Hogere consumptie

Alle grote analysebureaus verwachten voor het seizoen 2014-2015 een oogst die gelijk is aan de consumptie. Zij gaan uit van een hogere consumptie vanwege de lagere suikerprijzen en een afname van de oogst omdat productiekosten te hoog zijn.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  7° / 3°
  80 %
 • Donderdag
  9° / 5°
  80 %
 • Vrijdag
  10° / 6°
  20 %
Meer weer