Rassen met hoge verteerbaarheid gunstig

Onderzoek van DSV Zaden naar de flexibiliteit van grasrassen onder verschillende maairegimes en klimaatomstandigheden wijst uit dat types met hoge verteerbaarheid gunstig zijn onder alle maaimomenten.

Rassen+met+hoge+verteerbaarheid+gunstig
© Nieuwe Oogst

Deze rassen leveren kwaliteitsvoer bij een lichte snede van bijvoorbeeld 3 ton droge stof, maar handhaven ook een goede kwaliteit bij een snede van 4 ton droge stof per hectare.

Ze handhaven ook een goede kwaliteit bij een snede van 4 ton droge stof per hectare. De rassen die uitblinken in de Flex trial worden ingepast in de Country MilkMore mengselrange.

Drie tijdstippen

In de zogeheten ‘flexibility trial’ in Nederland, Engeland en Frankrijk wordt de eerste snede gemaaid op drie tijdstippen. Gekeken wordt naar de drogestofopbrengst, verteerbaarheid, suikergehalte en eiwitgehalte. De bemesting van de objecten is gelijk.

Grasspecialist Jos Deckers zegt over de reden van het onderzoek: 'We veredelen gras om meer melk te kunnen produceren. Door de Flex trial krijgen we meer grip op hoe onze rassen reageren op verschillende maairegimes en klimaatomstandigheden.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  2° / -1°
  10 %
 • Zondag
  3° / -2°
  5 %
 • Maandag
  3° / 1°
  30 %
Meer weer