Crowdfunding+voor+fabriek+De+Zonnehoeve
© zonnehoeve

Crowdfunding voor fabriek De Zonnehoeve

Multifunctioneel biologisch-dynamische landbouwbedrijf De Zonnehoeve in Zeewolde is crowdfunding gestart om een eigen zuivelfabriekje te kunnen bouwen. Inmiddels is bijna 9.000 van de benodigde 55.000 euro binnen.

De Zonnehoeve, die ook zorgboerderij is, wil de eigen melk met een eigen verhaal regionaal afzetten. Het bedrijf wil yoghurt, halfvolle melk, karnemelk, kwark, boter, hangop en kefir produceren onder de naam Zonne Zuivel.

In het kader van de crowdfunding wordt een coöperatie opgezet. Mensen kunnen een certificaat voor de Zonnehoeve kopen. Voor andere vormen van crowdfunding gelden onder meer het bezoek aan open dagen en workshops als tegenprestatie.

Delen

Verder kunnen belangstellenden geld in het laatje brengen door de actie via facebook te delen of te liken. Verzekeringsmaatschappij De Amersfoortse stelt hier geld voor dit initiatief tegenover.

Weer

 • Zaterdag
  16° / 11°
  20 %
 • Zondag
  16° / 11°
  75 %
 • Maandag
  18° / 14°
  50 %
Meer weer