Burgers gezocht voor sponsoring akkerrand

De crowdfundingactie 'Burger voor Bijen' van Syngenta start vandaag. Burgers kunnen zich aanmelden als sponsor van akkerranden op agrarische bedrijven.

Burgers+gezocht+voor+sponsoring+akkerrand
© Burgers voor bijen

De website BurgersvoorBijen.nl waarop boeren hun akkerranden aanbieden en burgers zich kunnen aanmelden als sponsor is vanaf vandaag in de lucht. De actie wordt mede ondersteund door LTO en NAJK.

Het is de bedoeling dat de boeren gaandeweg het jaar contact houden met hun sponsors. Ook zullen zij de betreffende burgers uitnodigen voor een evenement op het agrarische bedrijf.

Bijdrage aan biodiversiteit

De burgers kunnen dan met eigen ogen de bloeiende akkerranden zien die een bijdrage leveren aan de biodiversiteit van de moderne landbouw. Initiatiefnemer Syngenta stelt het bloemenzaad voor de aanleg van de akkerranden gratis beschikbaar.

Volgens Jan Bouwman, manager duurzame landbouw van Syngenta, past de actie 'Burgers voor Bijen' uitstekend in het nationale Actieprogramma Bijengezondheid dat is opgezet op initiatief van staatssecretaris Sharon Dijksma (EZ).

Voedselvoorziening

'Eén van de pijlers van dat programma is het verbeteren van de biodiversiteit en van de voedselvoorziening voor bestuivende insecten. Bloeiende akkerranden leveren daarvoor een belangrijke bijdrage', verzekert Bouwman.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  24° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  28° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  29° / 14°
  10 %
Meer weer