Digitaal+handboek+over+bodem+en+bemesting
© No- pieter Stokkermans

Digitaal handboek over bodem en bemesting

Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) heeft een digitaal Handboek Bodem en Bemesting gelanceerd.

Tijdens de informatiedag van het Masteplan Mineralenmanagement, eind vorig jaar in Nijkerk, werd het digitale handboek gepresenteerd.

De afgelopen maanden is dit handboek aangepast en gepolijst tot een efficiënt en actueel naslagwerk.

Nieuwe adviezen

Het Handboek Bodem en Bemesting is de voortzetting van ‘Adviesbasis voor de bemesting van akkerbouw- en vollegrondsgroentengewassen’, dat tot voor kort als bijlage verscheen op Kennisakker.nl.

Naast de bemestingsadviezen zoals voorheen opgenomen in de ‘Adviesbasis’ zijn er nieuwe adviezen en handvatten voor bodembeheer in het handboek te vinden.

Makkelijk toegang

Met het digitaliseren van de adviesbasis is het zoeken naar informatie flink vereenvoudigd. De efficiënte zoekingangen op handeling, gewas en bodem zorgen dat gebruikers snel en makkelijk toegang hebben tot de informatie.

Het handboek bevat onder andere nieuwe informatie over effecten van pH, bekalking en calcium op structuur en bodemleven en informatie over grondbewerking en berijding.

Het handboek is opgesteld door de Commissie Bemesting Akkerbouw/Vollegrondsgroententeelt met financiering vanuit het Masterplan Mineralen Management van het Productschap Akkerbouw en de PPS Bodem.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer