Werken+aan+innovaties+in+substraatteelt
© nieuwe oogst

Werken aan innovaties in substraatteelt

Bedrijfsleven en onderzoek slaan de handen ineen om te komen tot innovaties in de substraatteelt. Vooral in het Verre Oosten, Midden-Oosten en Afrika is steeds meer belangstelling voor deze teeltwijze.

In de (glas)tuinbouw, ook in het buitenland, vindt de teelt in toenemende mate plaats op groeimedia in plaats van de bodem. Groeimedia zijn belangrijk voor kwaliteit en kwantiteit van de productie. Het is een belangrijke pijler van de Nederlandse export.

Met het nieuwe programma ‘Innovatieslag Groeisubstraten’ anticiperen bedrijven en onderzoeksinstellingen op nieuwe wensen vanuit de exportlanden en innovaties op het gebied van ruwe materialen, processen en teelt.

Reststromen

Het consortium is op zoek naar lokale (biobased) reststromen die eenvoudig opnieuw te gebruiken zijn. Vaak vereisen deze alternatieven kwalitatief nog ontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is compost.

‘Innovatieslag Groeisubstraten’ is een samenwerking van onder andere Wageningen UR Glastuinbouw, PPO, Koppert, Synbra, Attero, Pokon-Naturado en de tuinbouwsector.

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer