Werken aan innovaties in substraatteelt

Bedrijfsleven en onderzoek slaan de handen ineen om te komen tot innovaties in de substraatteelt. Vooral in het Verre Oosten, Midden-Oosten en Afrika is steeds meer belangstelling voor deze teeltwijze.

Werken+aan+innovaties+in+substraatteelt
© nieuwe oogst

In de (glas)tuinbouw, ook in het buitenland, vindt de teelt in toenemende mate plaats op groeimedia in plaats van de bodem. Groeimedia zijn belangrijk voor kwaliteit en kwantiteit van de productie. Het is een belangrijke pijler van de Nederlandse export.

Met het nieuwe programma ‘Innovatieslag Groeisubstraten’ anticiperen bedrijven en onderzoeksinstellingen op nieuwe wensen vanuit de exportlanden en innovaties op het gebied van ruwe materialen, processen en teelt.

Reststromen

Het consortium is op zoek naar lokale (biobased) reststromen die eenvoudig opnieuw te gebruiken zijn. Vaak vereisen deze alternatieven kwalitatief nog ontwikkeling. Een voorbeeld hiervan is compost.

‘Innovatieslag Groeisubstraten’ is een samenwerking van onder andere Wageningen UR Glastuinbouw, PPO, Koppert, Synbra, Attero, Pokon-Naturado en de tuinbouwsector.

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 11°
  10 %
 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
Meer weer