Rieten+Sijke+512+algemeen+kampioen+Putten
© keuring putten

Rieten Sijke 512 algemeen kampioen Putten

Mr. Sam-dochter Rieten Sijke 512 van Jan en Krijn Jan Polinder uit Nunspeet won vandaag het algemeen kampioenschap zwartbont tijdens de fokveedag in Putten. Bij roodbont was deze titel voor Classic- docter J&G Trilux 18 van Jan en Gerrie Hoegen uit Garderen.

Rieten Sijke 512 won eveneens de middenklasse. De van een fraai uier voorziene koe, verwees hier Stouwdamshof Joukje 43 (V. AltaAiden) van de familie Van 't Hof uit Oosterwolde naar het reservekampioenschap..

Bij de oudere koeien zwartbont was de titel voor Talent-telg Thomas 147 van maatschap Spronk-Smit uit het Gelderse Noordeinde. Deze koe bleef Vekis Beatrix 8 (V.Danillo) van de familie Van Engelen in Nunspeet in de finale voor.

De vaarzentitel zwartbont was voor Goldwyn-dochter Geertruida 35 van maatschap Hoogerbrugge uit Woubrugge, voor Seaver-dochter- Lakeside Seaver Kinga van André en Willeke van Vliet-Fluks uit Zeewolde.

Roodbont

J&G Trilux 18 versloeg bij de oudere roodbonte koeien Stouwdamshof Malve 133 (V. Stouwdamshof 274) van de familie van 't Hof uit Oosterwolde.

Stal Van 't Hof was succesvoller in de middengroep. Hier werd hun Apina Curtis-dochter Stouwdamshof Jacoba 83 kampioen, terwijl Zabing dochter Vvh Florensia van Van Veelen Holsteins uit Biddinghuizen reservekampioen werd.

Het vaarzenkampioenschap was een prooi voor Brook Doortje 8091 (V. Talent) van maatschap Puttenstein in Kamperveen. Het reservekampioenslint ging hier naar Wansink Supreme-dochter Vvh Lea 38 van Van Veelen Holsteins

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  4° / 0°
  10 %
 • Maandag
  4° / -3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 3°
  60 %
Meer weer