Margo+96+Montb%C3%A9liarde+koe+van+het+jaar
© eigen foto boer

Margo 96 Montbéliarde koe van het jaar

Margot 96, (V. Nenni Jb), is vandaag uitgeroepen tot Montbéliarde koe van het jaar. De koe van Arie-Nijs Slingerland uit Bleskensgraaf combineert een hoge productie met een goed exterieur en dito vruchtbaarheid.

De ruim zesjarige koe, gefokt door maatschap Aantjes-Glas in Lopik, heeft inmiddels zes kalveren gegeven. De laatste keer gaf ze een tweeling. Ze kalfde telkens rond het jaar af en was ook iedere keer in één keer drachtig.

50 procent Montbéliarde

De koe is een 50 procent Montbéliarde. De moeder is een Holsteinkoe, dochter van de Belgische roodfactorstier Resoluut.

Haar productie is over 5 lactaties gemiddeld 9.810 kilo melk met 5,67 procent vet en 3,91 procent eiwit. Hierbij is haar lactatiewaarde.111. Ze kreeg van de inspecteur 83 punten voor algemeen voorkomen.

Geen vaarskalf

Slingerland is erg over haar te spreken: 'Een superfijne melkkoe. Ze is nooit kreupel of ziek geweest. Dit jaar kreeg ze zonder problemen een tweeling. Het enige nadeel is dat ze enkel stierkalveren gaf.'

Dat is voor de ondernemer reden dat Margo 96 inmiddels is geïnsemineerd met gesekst vrouwelijk sperma.

Weer

 • Vrijdag
  21° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  23° / 13°
  35 %
 • Zondag
  25° / 16°
  40 %
Meer weer