LTO: asbest eraf, zonnepanelen erop

LTO Nederland pleit voor een investeringsfonds, waaruit het opruimen van asbest kan worden gekoppeld aan nieuwbouw en renovatie van land- en tuinbouwbedrijven.

LTO%3A+asbest+eraf%2C+zonnepanelen+erop
© LTO Nederland

LTO-voorzitter Albert Jan Maat deed vanmiddag een oproep in het SER-gebouw in Den Haag tijdens het eerste overleg van sociale partners met een delegatie van het nieuwe kabinet.

'Met een regeling ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’ worden meerdere doelen tegelijkertijd gediend', zegt Maat. 'Het is een nieuwe impuls voor de bouw en het versterkt de duurzame economie.'

Polderoverleg

De LTO-voorman greep het eerste ‘nieuwe polderoverleg’ aan om niet alleen stimulansen voor investeringen in duurzame energie naar voor te halen naar 2013, maar ook om een lans te breken voor Europa.

Vertrouwen

'Allerlei ambities uit de EU-begroting worden weggeschreven, zoals die op het gebied van innovatie', zegt Maat. 'Terwijl het juist zo essentieel is dat het vertrouwen in Europa en de euro terugkomt. We hebben het kabinet gevraagd ambities te tonen en voor Europa een tandje bij te zetten.'

Cofinanciering

Hij zei verder dat er ook mogelijkheden liggen om door met cofinanciering vanuit Europa nieuwe impulsen te geven aan innovatie en investeringen in duurzaamheid in eigen land.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
 • Dinsdag
  8° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  14° / 5°
  85 %
Meer weer