Skal: ook dit jaar Encebe onder toezicht

Encebe Vleeswaren blijft dit jaar onder verscherpt toezicht staan, meldt de biologische waakhond Skal. Dat betekent extra aangekondigde en onaangekondigde inspecties, ondanks dat het om een eenmalige overtreding gaat.

Bij extra Skal-inspecties bij Encebe zijn geen aanwijzingen gevonden dat het bedrijf structurele overtredingen begaat. Ook uit kruiscontroles, waarbij producten terug zijn herleid van de supermarkt naar Encebe, kwamen geen onregelmatigheden naar voren.

Skal kocht in verschillende supermarkten van Vion afkomstige biologische ham. Via monstername is vastgesteld dat die ham inderdaad afkomstig was van biologische varkens.

Biologische ham

Encebe Vleeswaren, dochteronderneming van Vion, meldde eind 2013 dat het incident in 2012, waarbij 11.000 kilo ham onterecht als biologisch is verkocht, een eenmalig incident was.

Vanwege die overtreding kwam Skal met een Tuchtrechtelijke Verklaring tegen Encebe en het betrokken vrieshuis. Het Skal Tuchtgerecht, bestaande uit onafhankelijke rechters, behandelt deze verklaring op 25 maart.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer