Betere+groei+ros%C3%A9kalveren
© nieuwe oogst

Betere groei rosékalveren

De rosékalveren groeiden harder dan in 2012, meldt Forfarmers Hendrix in haar Agroscoop. Door de hoge voerkosten was het met name lastig om bij de oude rosékalveren financieel een goed saldo te halen.

De veevoerleverancier verzamelt cijfers van haar klanten om deze met elkaar te vergelijken. Dit geeft een individuele ondernemer handvatten om zijn bedrijfsresultaten te verbeteren. Het aantal deelnemende bedrijven lag dit jaar lager dan vorig jaar.

'Zowel bij de jonge als oude rosékalveren is de groei in 2013 sterk verbeterd. Dit komt mogelijk omdat ondernemers alles uit de kast moeten halen om een boterham te kunnen verdienen', stelt Onno Hidding, verkoopleider Vleesvee bij Forfarmers Hendrix.
Dat ondernemers meer resultaat gedreven moeten werken, uit zich ook steeds meer in de inzet van een kwalitatief goed kalf, dat in 2013 gemiddeld iets zwaarder was het jaar ervoor. 'Dit vertaalt zich uiteindelijk ook weer terug in het rendement', aldus Hidding

Meer informatie over deze vergelijking is te lezen in onderstaande tabel in pdf-vorm.

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  20° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  21° / 12°
  50 %
Meer weer