Duitse+agro%2Dexport+groeit
© Panoramio

Duitse agro-export groeit

De Duitse agrarische export is vorig jaar toegenomen met 4,3 procent. Met een exportwaarde van rond 66 miljard euro blijven de Duitsers echter nog flink achter bij de prestaties van de Nederlandse agrosector (78 miljard).

Successen zijn vooral geboekt door de Duitse zuivelsector, die met 9,3 miljard euro 13 procent meer exporteerde. De stijging is grotendeels te danken aan hogere prijzen, alleen van boter ging een grotere hoeveelheid de grens over.

Vlees stabiel

De vleessector deed het minder goed. De exportwaarde bleef bij iets hogere prijzen stabiel op 9 miljard euro. Met name de uitvoer van rundvlees viel afgelopen jaar tegen.

Driekwart van de Duitse agrarische export gaat naar andere EU-lidstaten. Groeimarkten zijn volgens het ministerie van Landbouw in Berlijn vooral de Baltische staten, Bulgarije en Roemenië.

Saoedi-Arabië

Buiten de EU zijn Zwitserland, Rusland en de Verenigde Staten de grootste afnemers. Opvallend is de groei van de agrarische export naar Saoedi-Arabië. In 2013 ging er voor 1,1 miljard euro heen, 46 procent meer dan in 2012.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  19° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
Meer weer