Stijging omzet Duitse slachter Tönnies

Ondanks de strijd tussen Tönnies-baas Clemens Tönnies en neef Robert om de macht binnen het familiebedrijf, haalde de grootste slachter van Duitsland afgelopen jaar 10 procent meer omzet.

Stijging+omzet+Duitse+slachter+T%C3%B6nnies
© Marcel Bekken

De omzet steeg volgens de Lebensmittel Zeitung van 5 miljard euro in 2012 naar 5,6 miljard afgelopen jaar. Tönnies wist meer dieren te slachten.

In de acht vestigingen (waarvan één in Denemarken) werden in 2013 in totaal 16,4 miljoen varkens geslacht, tegen 16,1 het jaar er voor. Het aantal runderen bedroeg 405.000, vijfduizend meer dan in 2012.

Rundercapaciteit

De grootste slachter van Duitsland wil komend jaar de rundercapaciteit uitbreiden. Zo komt er een slachtlijn bij in Kempten, dicht bij de Oostenrijkse grens. Zo kunnen er wekelijks tot 1.300 dieren extra worden verwerkt.

Tönnies reserveert 2,8 miljoen euro voor verdere modernisering van de slachterijen.

Rusland

De exportaandeel van de Tönnies-groep liep in 2013 terug van 54 naar 50 procent. Reden daarvoor was dat Rusland de grens sloot voor varkensvlees uit de meeste Europese landen. Die daling werd opgevangen door een grotere afzet in Duitsland zelf.

Achter de schermen vechten Tönnies-baas Clemens (57) en zijn neef Robert (35) voor de rechter uit wie de absolute macht mag hebben.

Bertus Bouwman

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer