%27Kansen+tuinbouw+vooral+internationaal%27
© Greenport Nederland

'Kansen tuinbouw vooral internationaal'

Voorzitter Loek Hermans van Greenport Holland vindt dat de Nederlandse tuinbouwcluster vooral moet inzetten op verdere internationalisering.

Hermans is van mening dat de kansen van de Nederlandse tuinbouw vooral in het buitenland liggen. Hij sprak eerder vandaag over versterking van de tuinbouwsector tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Greenport Holland op de Keukenhof.

'Door onze positieve exportwaarde in de tuinbouw en onze mondiale nummer 1 positie in uitgangsmaterialen, hebben we als sector een sterke basis. De komende jaren kunnen we onze positie en innovatiekracht verder uitbouwen door inzet op internationalisering', stelt Hermans.

Drijfveren

Volgens Hermans vormen internationale uitdagingen op het gebied van voedsel, kwaliteit, gezondheid en verstandig omgaan met grondstoffen en milieu de drijfveren voor de Nederlandse tuinbouw.

Voor ondernemers in het tuinbouwcluster is er in de Europese Unie en mondiaal veel perspectief, vindt Hermans. 'De tuinbouwketen is onze internationale levensader. Greenportclusters zorgen ervoor dat ervoor dat ondernemers daadwerkelijk grensverleggend kunnen ondernemen.'

Weer

 • Woensdag
  18° / 10°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  30 %
Meer weer