'Kansen tuinbouw vooral internationaal'

Voorzitter Loek Hermans van Greenport Holland vindt dat de Nederlandse tuinbouwcluster vooral moet inzetten op verdere internationalisering.

%27Kansen+tuinbouw+vooral+internationaal%27
© Greenport Nederland

Hermans is van mening dat de kansen van de Nederlandse tuinbouw vooral in het buitenland liggen. Hij sprak eerder vandaag over versterking van de tuinbouwsector tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Greenport Holland op de Keukenhof.

'Door onze positieve exportwaarde in de tuinbouw en onze mondiale nummer 1 positie in uitgangsmaterialen, hebben we als sector een sterke basis. De komende jaren kunnen we onze positie en innovatiekracht verder uitbouwen door inzet op internationalisering', stelt Hermans.

Drijfveren

Volgens Hermans vormen internationale uitdagingen op het gebied van voedsel, kwaliteit, gezondheid en verstandig omgaan met grondstoffen en milieu de drijfveren voor de Nederlandse tuinbouw.

Voor ondernemers in het tuinbouwcluster is er in de Europese Unie en mondiaal veel perspectief, vindt Hermans. 'De tuinbouwketen is onze internationale levensader. Greenportclusters zorgen ervoor dat ervoor dat ondernemers daadwerkelijk grensverleggend kunnen ondernemen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
 • Zaterdag
  3° / -1°
  10 %
Meer weer