Greenport Aalsmeer wil biogasnet (video)

Greenport Aalsmeer onderzoekt dit jaar de mogelijkheden voor een biomassacentrale en een warmtenet voor de glastuinbouw. Onder regie van gemeente Amstelveen stelt de Greenport dit jaar een businesscase op.

Greenport+Aalsmeer+wil+biogasnet+%28video%29
© Greenpoort Aalsmeer

Uit een haalbaarheidsonderzoek in 2011 bleek dat het mest-covergisting-biogas concept in de Greenport Aalsmeer de meeste kans maakt. Afhankelijk van de schaalgrootte kan hiermee energie worden geleverd vergelijkbaar met de warmtebehoefte van 1300 woningen of 5 hectare glastuinbouw.

In de businesscase wordt een koppeling gebouwd met de nog te bouwen woningen in de Noorder Legmeerpolder. Veehouders kunnen hier leverancier van mest zijn en siertelers afnemer van van groen gas.

Restproducten

'Verwerking van restproducten als mest, riet, hout, gras en afval uit sierteelt tot duurzame energie geeft bedrijven de kans concurrerend te blijven in een tijd waarin fossiele brandstoffen steeds duurder worden', verklaart wethouder Eurich van gemeente Aalsmeer.

Greenport Aalsmeer wil tot het www.greenport-aalsmeer.nl/nieuws/greenport-aalsmeer-gaat-voor-biomassa-en-warmtenetten.aspxbeste concept komen in overleg met tuinders, veehouders, FloraHolland, LTO Noord, Productschap Tuinbouw en energiebedrijven.

http://www.youtube.com/embed/4etCokYnUT4

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer