Greenport vraagt Tweede Kamer om hulp

Het tuinbouwbedrijfsleven en de greenportoverheden hebben vandaag de Tweede Kamer gevraagd om de sector te helpen in de modernisering van de tuinbouw.

Greenport+vraagt+Tweede+Kamer+om+hulp
© Nieuwe Oogst

Greenport Holland heeft een brief gestuurd aan de Tweede Kamerleden die zich met de tuinbouwdossiers bezig houden. De Tweede Kamer spreekt donderdag over de Tuinbouwvisie die staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken onlangs presenteerde.

In de brief schrijft Greenport dat 15 procent van het glasareaal verouderd is. Dit staat de ontwikkeling van de duurzame oplossingen voor vraagstukken over voedselzekerheid en voedselveiligheid - zoals Dijksma beoogt -in de weg, meent Greenport.

Bedrijfsleven

De modernisering kost 1 tot 2,25 miljoen euro per hectare, stelt Greenport. Dijksma heeft aangegeven dat de vernieuwing moet worden opgepakt door provincie, gemeenten en bedrijfsleven. Greenport vindt dat onvoldoende.

'Wij kunnen dit niet alleen, daarvoor staat teveel op het spel. De greenports verdienen een gelijke behandeling als de mainports Schiphol en de Rotterdamse haven', zegt Sjaak van der Tak, burgemeester van Westland en voorzitter van de Greenport Holland overheden.

Haven

Behalve om hulp bij het tuinbouwareaal vraagt Greenport ook om een betere verbinding tussen de mainports (Schiphol en de Rotterdam) en de greenports. Dit geldt zowel voor de infrastructuur als voor de interactie tussen deze drie economische bolwerken.

De combinatie van versproducten met de mainports en achterlandverbindingen zijn van grote waarde voor de greenports in Nederland als marktleider in versproducten.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  8° / 5°
  20 %
 • Donderdag
  6° / 3°
  10 %
 • Vrijdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer