Aflandpool Aviko gemiddeld 13,23 euro

De gemiddelde prijs voor de aflandpool van Aviko Potato komt uit op 13,23 euro per 100 kilo. De poolprijs varieert van 14,73 euro voor levering in week 33 tot 13,23 euro in de periode van week 36 tot en met week 44.

Aflandpool+Aviko+gemiddeld+13%2C23+euro
© Nieuwe Oogst

Aviko meldt dat deze poolprijs voor de deelnemende telers voor een financiële opbrengst zorgt die, afhankelijk van de productie, varieert van 4.500 tot 10.000 euro per hectare.

Aviko Potato startte dit jaar met de aflandpool voor Fontane, Miranda en Agria. De aardappelen in deze pool zijn in de periode van week 33 tot en met week 44 afland geleverd.

Zandgronden

Met name aardappeltelers op de zandgronden hebben volgens Aviko behoefte aan een pool voor afland-aardappelen. Normaal zijn deze telers voor de afzet afhankelijk van de dagprijzen tijdens de oogst.

In totaal hebben ongeveer vijftig aardappeltelers van de zandgronden in Oost- en Zuid-Nederland meegedaan aan de aflandpool met voorverkoop. Vanaf maart 2013 is de Aardappeltelerscommissie (ATC) van Aviko gestart met de verkoop.

Gunstige prijsvorming

De verkoop uit de pool liep door tot eind juli. Volgens Aviko heeft de aflandpool uiteindelijk goed kunnen profiteren van de gunstige prijsvorming tijdens de overgang van oude naar nieuwe aardappelen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer