Weinig handel op aardappeltermijnmarkt

Op een niveau van 21 euro per 100 kilo of net daarboven is er weinig handel op de aardappeltermijnmarkt.

Weinig+handel+op+aardappeltermijnmarkt
© nieuwe oogst

De notering van het aprilcontract 2014 voor fritesaardappelen eindigde vorige week net boven 21 euro. Vandaag steeg de notering weliswaar tot boven 22 euro, maar de omzet in termijncontracten valt tegen.

Het lijkt erop dat de handel op de termijnmarkt stilvalt bij noteringen van 21 euro of meer, constateert Bureau Aardappelmarkt Informatie (BAI). Verder is er ook weinig handel vanwege de drukke oogstwerkzaamheden.

Exportimpulsen

Als de bewaaraardappelen uiteindelijk voor het grootste deel zijn geoogst, moet meer duidelijk worden over de marktsituatie. Het lijkt er volgens BAI op dat enige exportimpulsen op korte termijn zijn gewenst om het prijshoudende karakter van de aardappelmarkt te handhaven.

Volgens cijfers van Aviko Potato is in Nederland tot en met week 40 ongeveer 40 procent van de bewaaraardappelen inmiddels geoogst. België, Frankrijk en Duitsland zijn al iets verder met de aardappeloogst.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer