Hogere contractprijzen fritesindustrie

Aviko Potato verhoogt de vaste prijscontracten voor fritesaardappelen voor komend seizoen met 2 tot 2,5 euro per 100 kilo.

Hogere+contractprijzen+fritesindustrie
© Studio Kastermans

Directeur Dick Zelhorst van Aviko Potato laat deze week in verschillende media weten dat de contractprijzen voor komend jaar oplopen van 11 tot 12 euro per 100 kilo. Dat is een verhoging van ongeveer 25 procent ten opzichte van vorig jaar.

Naast de hogere contractprijs gaat Aviko waarschijnlijk een betere vergoeding betalen voor de bewaring van fritesaardappelen. Ook kunnen de telers een premie voor kwaliteit ontvangen van maximaal 2 euro.

Andere fabrikanten

Van de fritesfabrikanten is Aviko Potato de eerste die duidelijkheid geeft over de contractprijzen. McCain, Lamb Weston en Farm Frites zullen vermoedelijk volgende week meer duidelijkheid bieden over de prijzen waarvoor ze de grondstof voor hun fabrieken willen vastleggen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  7° / 3°
  40 %
 • Dinsdag
  9° / 0°
  5 %
Meer weer