Aviko vergroot productie in China

Aardappelverwerker Aviko streeft naar verdere groei van de productiecapaciteit in China en tekende daarvoor deze week een intentieverklaring met de lokale overheid in provincie Gansu.

Aviko+vergroot+productie+in+China
© Aviko

Sinds 2008 produceert Aviko in China hoogwaardige vlokken voor lokale en internationale afnemers. De verwerkingslijn in de huidige fabriek in de stad Zhangye loopt tegen haar capaciteitsgrenzen aan.

De intentieverklaring betreft uitbreiding van de productiecapaciteit op de bestaande locatie door het opzetten van een extra verwerkingslijn.

In de samenwerking met de Chinese overheid is Aviko verantwoordelijk voor de productie en winstgevende afzet van de aardappelvlokken.

Stimuleren teelt

De lokale Chinese overheid stimuleert de aardappelteelt door subsidies op pootgoed en mechanisatie. Doel is inzetten op schaalvergroting in het betreffende gebied en verbetering van de opbrengsten per hectare.

Gansu is een regio waar 80 procent van de bevolking afhankelijk is van de landbouw. De lokale aardappeltelers leveren hun geoogste product afland en Aviko zorgt voor de opslag.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
Meer weer