Groei omzet en resultaat Cosun

De omzet en het bedrijfsresultaat van Cosun is verleden jaar toegenomen. Deze resultaten presenteerde Royal Cosun vandaag in Breda.

Groei+omzet+en+resultaat+Cosun
© Nieuwe Oogst

De geconsolideerde omzet van Cosun groeide ten opzichte van 2011 met 10 procent naar 1,9 miljard euro. Het bedrijfsresultaat van 193 miljoen in 2012 was een verhoging ten opzichte van 2011 met 56 miljoen euro.

Suikerprijs

'De hoge opbrengsten van gemiddeld 13,5 ton suiker per hectare en de hoge suikerprijs dragen bij aan de goede resultaten', zegt voorzitter Jos van Campen van de raad van beheer.

Bijna alle onderdelen van Cosun droegen bij aan de hogere resultaten.

Strategie

Directievoorzitter Robert Smith zegt dat de strategische keuze voor de vijf businessgroepen Aviko, Duynie, Sensus, Suiker Unie en SVZ zijn vruchten afwerpt.

Suiker Unie werkte in 2012 voor het eerst met een diksapcampagne en nam een tweede biovergistingsinstallatie in gebruik. De verwerking tot producten uit diksap vindt na de campagne plaats.

Aviko

Aviko draaide een prima jaar met de aardappelproducten. Inuline van Sensus vergrootte zijn omzet in Amerika, maar haalde ondanks dat een wat lager resultaat dan in 2011.

De fruit- en groenteproducten van SVZ lieten resultaatherstel zien. De veevoeders en zetmeelproducten van Duynie vergrootten hun afzet en omzet in 2012.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer