Al 15.500 handtekeningen tegen Buijtenland

Meer dan 15.500 burgers en sympathisanten hebben tot nu toe de petitie 'Stop project Buytenland nu!' op www.petitie24.com getekend.

Al+15%2E500+handtekeningen+tegen+Buijtenland
© Actiecomité Red Polders Rhoon


Deze week werd de vijftienduizendste handtekening geplaatst op de petitiesite. De actie is een initiatief van tien boerendochters - en zonen van de vijftien boeren die moeten wijken voor de 600 hectare recreatie en natte natuur.

Initiatiefnemers zijn Mariëlle en Sharona de Klerk. Zij plaatsten op 2 oktober als eerste hun handtekening. De vijfduizendste handtekening was op 27 oktober, nummer tienduizend op 20 november en 3 december volgde de vijftienduizendste handtekening.

Populair

De actie 'Stop project Buijtenland nu!' staat daarmee nu op de zesde plaats van de nog open zijnde populairste petities van Nederland.

Doel is om met dit burgerinitiatief veertigduizend handtekeningen te verzamelen. De Tweede Kamer zou daarmee zou de aanleg van het Buijtenlan dvan Rhoon op Midden-IJsselmonde opnieuw moeten behandelen.

'De Rhoonse polder levert geld, werkgelegenheid en voedsel op. Dus deze moet hoe dan ook blijven en mag absoluut niet worden vervangen door dure natuur en recreatie', stelt Sharona de Klerk op de petitiesite.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer