Buijtenland+van+Rhoon+wordt+%27Hedwige+II%27
© Foto: Joep van der Pal

Buijtenland van Rhoon wordt 'Hedwige II'

Het plan om 600 hecatre boerenland bij Rhoon om te vormen tot recreatie en natuur is 'Hedwige II'. Dat zegt Wim Gé Warnaar vandaag in Nieuwe Oogst.

‘Dat is een beetje om aan te geven dat wij in hetzelfde schuitje zitten en niet serieus worden genomen. In beide gebieden moeten we wijken voor natuur ter compensatie ‘voor haven en economie gerelateerde activiteiten’ en dreigt ons beider leef-, woon- en werkgebied ontpolderd te worden.

'Er wordt vanwege de groene lobby vastgehouden aan allerlei rapporten en aannames om toch vooral de groene maffia niet tegen te krijgen. Hier heb je dat ook gezien.'

PolderKolder

Warnaar strijdt met de agrarërs en mede-brugers al tegen de komst van het Buijtenland van Rhoon. Hij brengt geregeld de PolderKolder uit. Ook steunt hij het burgerinitiatief van de dochters- en zonen van de vijftien boeren, die moeten wijken. Zij hebben de website www.redpoldersrhoon.nl gelanceerd.

‘De huidige petitie en commentaren tonen aan dat er geen draagvlak is. Maar de overheidsinstanties en groene lobby weten het altijd zo te draaien en manipuleren dat het er wél lijkt te zijn.'

'Typerend is de laatste reportage over de Hedwigepolder bij Een Vandaag. Twee onafhankelijke onderzoekers verklaren dat de beoogde getijdennatuur nooit zal ontstaan. Een hoogleraar legt uit dat onderzoeken van de overheid door de ambtenaren altijd in hun voordeel worden uitgelegd en zo doorgedrukt. Precies dezelfde manipulaties die we hier ook hebben meegemaakt. Dus is de term Hedwige II best op zijn plaats.’

Van Huffelen

Warnaar hoopt op de steun van de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen. 'Zij heeft al meerdere malen aangegeven de landbouw dicht bij de stad heel belangrijk te vinden en ondersteunt initiatieven.'

'Wat wij hier doen is iets wat haar aan moet spreken. De huisverkoop, vers van het land waarbij mensen kunnen zien dat er eerlijk en duurzaam geproduceerd wordt met korte aanvoerlijnen tussen producent en consument.’

Lees meer hierover deze zaterdag in Nieuwe Oogst, editie Oost-West

Weer

 • Vrijdag
  27° / 20°
  80 %
 • Zaterdag
  25° / 19°
  80 %
 • Zondag
  26° / 18°
  60 %
Meer weer