RFC: locaties Woerden en Eindhoven dicht

FrieslandCampina (RFC) sluit de locaties in Eindhoven en Woerden. Dat is nodig om een efficiëntieslag te maken bij de productie en distributie van verse zuivelproducten.

RFC%3A+locaties+Woerden+en+Eindhoven+dicht
© Nieuwe Oogst

De Europese zuivelmarkt staat volgens de zuivelaar onder druk. Om dat het hoofd te bieden, wil RFC in Nederland de productie en distributie voor verse zuivelproducten, zoals melk, yoghurts en desserts, herstructureren.

Concentreren

De onderneming reduceert het aantal producten en verpakkingssoorten en optimaliseert gelijktijdig de bezettingsgraad van haar productielocaties. Dat gebeurt door het concentreren van capaciteit.

'Als gevolg daarvan zullen de locaties in Eindhoven en Woerden sluiten. Dat kost 174 arbeidsplaatsen', zegt RFC-bestuursvoorzitter Cees ’t Hart.

Productiecapaciteit

Het concern investeerde de laatste drie jaar ongeveer 600 miljoen euro in de uitbreiding van de productiecapaciteit in Nederland. De groei in productie vond vooral bij kindervoeding en ingrediënten plaats.

'Dat leidde tot een toename van meer dan 350 arbeidsplaatsen sinds 2011', probeert 't Hart de impact van het aantal aangekondigde ontslagen enigzins af te zwakken.

Marges

'In een aantal Europese landen staan door achterblijvende consumentenbestedingen de marges van een aantal van onze merkproducten onder druk', licht de bestuursvoorzitter de reorganisatie nader toe.

'Het verbeteren van de efficiency en het versnellen van de innovatie van merkproducten staan dan ook centraal in onze aanpak in Europa. Eerder dit jaar zijn we daarmee al gestart in Duitsland en Hongarije.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer