Start+campagne+%27Elstar%2E+Altijd+Raak%27
© Willem Dijkema

Start campagne 'Elstar. Altijd Raak'

Bij fruitteler Bert den Haan in Kerk-Avezaath is vanmorgen de nieuwe campagne 'Elstar. Altijd Raak' van start gegaan. Vanaf volgende week zijn er tv-spotjes van GroentenFruit Bureau over het appelras te zien op RTL4.

GroentenFruit Bureau organiseerde vanmorgen op het bedrijf een speciale plukdag voor de kinderen van groep 6 tot en met 8 van de school Kastanjepoort uit Erichem. Daarnaast kregen de kinderen een demonstratie te zien van de Nederlandse olympische handboogschieter Rick van der Ven.

Hoewel het koud was in de boomgaard van Den Haan, genoten de kinderen zichtbaar van de verhalen van 'Robin Hood' Van der Ven, die in Londen de vierde plaats behaalde.

Helft minder

Den Haan voorspelt dit jaar een goede, maar beslist geringere oogst. 'De eerste pluk van de Elstar, in dit geval de Elshof, is vandaag klaar. In 1 week plukten we 9 hectare en ik denk dat we qua opbrengst de helft minder appels plukken dan vorig jaar. Vooral vanwege de vorst van afgelopen winter.'

De kleur, smaak en ook de prijs van de Elshof zijn volgens de fruitteler overigens goed.

De speciale campagne promotiefilmpjes zijn te zien op www.youtube.com/watch?v=kPEY6xykw0M&feature=player_embedded&list=PLA47C719A747FCF55Youtube.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 10°
  30 %
 • Zaterdag
  21° / 12°
  20 %
 • Zondag
  20° / 11°
  20 %
Meer weer