Sixpack+appels+van+Betuwse+bodem
© Food Valley Expo

Sixpack appels van Betuwse bodem

Bezoekers van Food Valley Expo 2013 in Papendal werden gisteren getrakteerd op een sixpack appels. Provincie Gelderland en Stichting Greenport De Betuwse Bloem wilden zo de vernieuwing in het appelassortiment in de Betuwe onder de aandacht brengen.

In de sixpack appels zat een selectie van de nieuwste clubrassen: Junami, Kanzi, Lola, Rubens en Wellant appel. Ook de traditioneel meest geteelde appel in de Betuwe, namelijk de Elstar, werd niet vergeten.

In het pakketje zat een kaartje met een korte beschrijving van ieder ras. De appels werden geleverd door PPO Randwijk, Koninklijke Fruitmasters en telersvereniging Lola. In totaal bezochten 700 bezoekers het evenement in Papendal.

Weer

 • Dinsdag
  14° / 9°
  30 %
 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  15° / 9°
  10 %
Meer weer