Pluimveesector+wil+PPE%2Dtaken+in+stichting
© productschap Vis

Pluimveesector wil PPE-taken in stichting

Om de sectorbelangen veilig te stellen, willen de brancheorganisaties in de pluimveeketen sommige taken van het productschap overhevelen naar stichtingen.

Ondermeer de vermindering van het antibioticumgebruik en de aanpak van salmonella en campylobacter komen daarvoor in aanmerking. Ook de overheid moet in zo’n stichting participeren, vindt Jan Odink, de voorzitter vande brancheorganisatie voor de pluimveeindustrie Nepluvi.

Grote consequenties

'Het opheffen van de product en bedrijfschappen heeft grote consequenties. Ondermeer voor het topsectorenbeleid', zegt Odink in het PPE-blad Vitrine. Op jaarbasis investeren de publiekrechtelijke bedrijfsorganisaties alleen al in onderzoek 31 miljoen euro.

'Dat zal wegvallen. Dat is slecht voor het bedrijfsleven en slecht voor het ministerie', meent hij.

Promotie

Gekeken wordt ook naar mogelijkheden om promotieactiviteiten, het Veterinair Informatie Punt en de exportbevordering onder te brengen in afzonderlijke stichtingen. 'We onderzoeken de haalbaarheid van zo’n gezamenlijke stichting voor de afzetbevordering', aldus Odink in Vitrine.

Klik op onderstaande pdf voor het volledige artikel

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  19° / 8°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 12°
  70 %
Meer weer