ForFarmers%3A+record+mengvoederafzet
© ForFarmers

ForFarmers: record mengvoederafzet

De ForFarmers-afzet steeg in 2012 naar een recordafzet van 6,3 miljoen ton mengvoeders. De omzet, exclusief het verkochte Cefetra, steeg naar 2,6 miljard euro op jaarbasis, terwijl een nettoresultaat werd gerealiseerd van 53,3 miljoen euro.

Dit resultaat is zowel het hoogste absolute resultaat alsook het hoogste operationele resultaat uit de historie van ForFarmers, geeft het bedrijf aan.

De ontwikkeling van de organisatie door de acquisities van Hendrix en Bocm Pauls en de verkoop van de aandelen in Cefetra en Probroed droegen bij aan een positief resultaat.

Cefetra en Probroed

Op de verkoop van Cefetra en Probroed is een boekwinst gerealiseerd van 12,8 miljoen euro, terwijl daardoor ook de vermogensstructuur van ForFarmers verder verbeterde.

De integratie van de activiteiten van Hendrix per 1 april 2012 is voortvarend opgepakt, vindt het bedrijf. Er zijn direct synergievoordelen behaald. Ook de acquisitie van Bocm Pauls droeg positief bij aan het resultaat.

Groot-Brittannië

Door de goede operationele resultaten in Groot-Brittannië draagt de overname van Bocm Pauls direct bij aan de verbetering van de winst per aandeel, meldt de mengvoerleverancier.

De omzet groeide vooral als gevolg van de acquisities met 27 procent naar 6,6 miljard euro. ForFarmers realiseerde in 2012 een nettoresultaat van 53,3 miljoen euro, inclusief het transactieresultaat op de verkoop van Cefetra en Probroed van 12,8 miljoen euro.

Het resultaat in 2011, inclusief een boekwinst op de verkoop van onroerend goed van 0,5 miljoen euro, bedroeg 21,9 miljoen euro.

Dividend

De intrinsieke waarde per aandeel stijgt met 0,45 euro tot 3,07 euro. ForFarmers wil 12,1 miljoen euro dividend uitkeren aan aandeelhouders. Dat is per aandeel een dividend van 0,115 euro.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer