Overname+Hendrix+spekt+kas+ForFarmers
© Berrie Klein Swormink

Overname Hendrix spekt kas ForFarmers

De overname van Hendrix UTD en aanverwante bedrijven verdubbelt de voeromzet van ForFarmers in Lochem ruimschoots. De nieuwe onderneming is goed voor 4,5 miljoen ton mengvoer en daarmee de grootste producent van Nederland.

ForFarmers en Nutreco bereikten gisteravond laat overeenstemming over de overdracht van de voeractiviteiten van Nutreco in Nederland, Duitsland en België aan ForFarmers. Die wisselen voor € 92,5 miljoen van eigenaar.

Onderdeel van de deal zijn Hendrix UTD, Hendrix Broilers, Hendrix Haeck, Hendrix UTD GmbH, paardenvoerproducent PAVO, biologisch voerproducent Reudink, Hedimix en Hendrix Ilesch.

Initiatief

Nutreco en ForFarmers raakten eind september met elkaar in gesprek over de overname. Algemeen directeur Bert-Jan Ruumpol van ForFarmers Group wil niet zeggen wie het initiatief nam voor de overnamegesprekken. Wel geeft hij aan dat de overname prima past bij de strategie en ambities van ForFarmers.

Het bedrijf wil één van de beste en grootste klantgerichte ondernemingen voor diervoeders in Europa zijn. 'Deze overname is een geweldige stap voor ons. We waren de beste brokkenmaker van Nederland. Straks zijn we de beste brokkenmaker van Europa', stelt Ruumpol.

Berrie Klein Swormink

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  22° / 14°
  20 %
 • Maandag
  18° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  20 %
Meer weer