Doorstart Friese pootaardappelacademie

Een aantal ondernemers in de provincie Friesland heeft opnieuw het initiatief genomen om te komen tot een Pootaardappelacademie Friesland. Van 2009 tot 2011 bestond de Pootaardappelacademie ook al in Friesland en Groningen.

Doorstart+Friese+pootaardappelacademie
© Dick van Doorn

De pootaardappelteelt stelt steeds hogere eisen aan kwaliteit en management. Pootgoedtelers weten door intensief met elkaar kennis uit te wisselen actief in te spelen op veranderende omstandigheden en optredende knelpunten.

In de Pootaardappelacademie ontmoeten pootgoedtelers elkaar, medewerkers van handelshuizen, toeleveranciers, financiële instellingen en andere betrokkenen uit de pootgoedsector.

Deelname

Pootgoedtelers werken in bijeenkomsten samen volgens het principe 'boeren leren van boeren'. Er is plaats voor dertig deelnemers. De Pootaardappelacademie Friesland start met een bijeenkomst begin maart 2013.

De Pootaardappelacademie is een initiatief van LTO Noord en de handelshuizen en wordt uitgevoerd door Projecten LTO Noord, DLV Plant en partners uit het bedrijfsleven. Deelname aan de Pootaardappelacademie Friesland kost 300 euro.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer