Vliegende+start+pootaardappelacademie
© Studio Kastermans

Vliegende start pootaardappelacademie

Maar liefst zo'n 160 belangstellende pootgoedtelers bezochten gisteravond de startbijeenkomst van de Pootaardappelacademie in Flevoland.

Een initiatiefgroep van zes pootgoedtelers in de Noordoostpolder was samen met Harrie Vreman van Projecten LTO Noord verantwoordelijk voor het programma van de startbijeenkomst.

Onder meer Jan van Hoogen van Agrico en Gerard Backx van HZPC gaven hun visie op de pootgoedteelt in Nederland.

Landelijke structuur

LTO-bestuurder en voorzitter van stuurgroep Pootaardappelacademie Upt Hiddema vertelde over het functioneren van de regionale pootaardappelacademies (PAA's) en de landelijke structuur van het project.

Doel van de bijeenkomst was vooral om zoveel mogelijk collega pootgoedtelers te interesseren voor de Pootaardappelacademie Flevoland. Die opzet lijkt geslaagd. Aan het eind van de avond konden de initiatiefnemers al veel aanmeldingen noteren.

Planning

De eerste planning is om de academie in Flevoland te starten met twee groepen van dertig telers. DLV Plant verzorgt de begeleiding. Project Pootaardappelacademie Flevoland start voorlopig voor twee jaar.

Vooral provincie Flevoland, LTO Noord Ontwikkelingsfonds en de aardappelhandelhuizen zorgen in de opstartperiode voor financiële ondersteuning.

Aanmelden

Flevolandse pootgoedtelers kunnen zich komende periode nog aanmelden via Harrie Vreman van Projecten LTO Noord, tel: 088 888 66 77.

Weer

 • Zondag
  3° / -2°
  20 %
 • Maandag
  4° / 2°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer