LTO: geld kavelruil goed voor Overijssel

LTO Noord is verheugd met het besluit van provincie Overijssel om €6 miljoen uit te trekken voor versterking van de landbouwstructuur.

'Een goede verkaveling is de basis voor economisch rendabele, concurrerende en duurzame agrarische bedrijven', aldus voorzitter Roelof Steenbeek, voorzitter LTO Noord Overijssel. De landbouw wordt gekenmerkt door een relatief ongunstige verkaveling. Een goede verkaveling in Overijssel is nodig.

'De voordelen voor de agrarische sector zijn velerlei', zegt Steenbeek. 'Een betere verkaveling vergroot de gebruiksmogelijkheden van grond, maakt het makkelijker om koeien te weiden en verlaagt de bewerkingskosten'.

Minder verkeer

Ook de samenleving heeft er volgens hem baat bij: door een betere verkaveling komt er minder landbouwverkeer op de weg en er komt meer grond beschikbaar om op de juiste plek fiets- en wandelpaden aan te leggen, alsook voor waterdoelen en natuur.

Van de €6 miljoen wordt €4,5 miljoen ingezet voor projecten met een enkelvoudige doelstelling. De overige €1,5 miljoen komt ten goede aan projecten in het kader van de herijkte EHS en Natura 2000.

Financien

LTO Noord Overijssel heeft ingezet op voldoende financiële middelen om de landbouwstructuur te verbeteren. Hierdoor blijft het in de toekomst mogelijk om planmatige kavelruil uit te voeren. Met het besluit van de Provinciale Staten kan de eigen bijdrage van deelnemers beperkt blijven tot 20%.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer