Rutte: lasten zwaarder, het kan niet anders

‘Het kan helaas niet anders.’ Dat zegt minister-president Mark Rutte over de lastenverzwaringen die boeren en tuinders de komende tijd treffen.

Rutte deed zijn uitspraak zojuist in het Kamerdebat over de regeringsverklaring. Daarin wijdde hij lovende woorden aan de prestaties van de agrarische sector die volgens hem ‘nationaal en internationaal zeer vooraanstaand’ is.

Geen compensatie

Arie Slob (CU) reageerde daarop met de vaststelling dat die sector ondertussen wel met lastenverzwaringen wordt geconfronteerd. Toegezegde compensatie, bijvoorbeeld voor de duurdere diesel, blijft uit.

Het Kamerlid rekende voor dat alleen al de verhoging van de assurantiebelasting een gemiddelde tuinder 1700 euro per jaar kost. ‘Wat zijn die mooie woorden dan nog waard’, wilde Slob weten.

Onvermijdelijk

Rutte reageerde dat lastenverzwaringen in de huidige situatie onvermijdelijk zijn, ook voor boeren en tuinders. ‘Maar het is een sterke sector die op eigen benen staat en die niet aan het infuus van de overheid hoeft te hangen’, meent de minister-president.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer