Rutte%3A+landbouwbudget+EU+behouden
© jos van leeuwen

Rutte: landbouwbudget EU behouden

Het kabinet wil het huidige budget voor het landbouwbeleid van de Europese Unie (EU) behouden. Die toezegging heeft demissionair premier Mark Rutte gedaan in een overleg met LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Het gesprek vond plaats in het 'torentje'' in Den Haag waar Maat met Rutte sprak over de stand van zaken in de agrarische sector. Rutte heeft in het gesprek toegezegd zich te willen inzetten om het budget voor het Europees Landbouwbeleid te behouden.

'Dat is belangrijk', zegt Maat. 'We hebben een sterk budget nodig om de landbouw en plattelandsontwikkeling te ondersteunen.'

Verder sprak de LTO-voorman met Rutte over het kabinetsbeleid voor ondernemers. 'De Nederlandse regering moet blijven investeren in Europa. Ook in de vrije arbeidsmarkt daar. Dat is van groot belang voor onze sector.'

Rode diesel

'Ik heb Rutte op het hart gedrukt dat de agrosector één van de stabiele factoren van de economie is', zegt Maat. 'We leveren een substantieel aandeel aan de Nederlandse export. Een maatregel als het schrappen van het accijnsvoordeel op rode diesel kan negatieve effecten hebben op de concurrentiepositie van agrarische bedrijven.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer