Haagse+verdeeldheid+landbouwdossiers
© Jos van Leeuwen

Haagse verdeeldheid landbouwdossiers

Na de val van het kabinet is de toekomst van het ingezette landbouwbeleid ongewis. Politieke partijen in de Tweede Kamer zijn verdeeld over de voortgang van de landbouwdossiers.

Wet op megastallen, natuurbeleid, antibioticareductie, mestbeleid en het ganzenakkoord. Een greep uit de lopende zaken in de Haagsche politiek.

VVD en CDA willen de ingezette koers van staatssecretarissen Henk Bleker (EL&I) en Joop Atsma (I&M) vooral voortzetten. 'Voor de landbouw was dit een heel goed kabinet', zegt Ger Koopmans van het CDA. 'Ik maak me sterk om dat werk voort te zetten.'

Mest

Een meerderheid van de politieke partijen in de Tweede vindt dat de lijn die is ingezet met het mestbeleid en de verwerking van mest kan doorgaan. Naast het de VVD en het CDA vinden ook de PvdA, PVV, D66 en CU dat het mestbeleid veel perspectief biedt voor de Nederlandse agrarische sector.

Antibiotica

De doelstellingen voor de reductie van het antibiotica zoals deze door Bleker zijn opgesteld, worden door veel partijen gesteund. De SP zegt het beleid te willen aanscherpen.

Natuur

Het natuurbeleid moet terug op de tekentafel vinden de SP, PvdA, D66 en de CU. Daar moet een volgend kabinet over beslissen, vindt de PvdA. Ook de ChristenUnie wil aantal bezuinigingen terugdraaien. Voor de SP moet het hele natuurbeleid weer herzien. De PVV wil dat het huidige natuurbeleid blijft gehandhaafd.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 15°
  70 %
 • Dinsdag
  17° / 10°
  20 %
 • Woensdag
  16° / 11°
  50 %
Meer weer